Hesabım
Şifremi Unuttum
Kayıt Ol
Sepetim
Krizden çıkışın en hızlı yolu e-ticaret
24.04.2023

Krizden çıkışın en hızlı yolu e-ticaret

İnternet World Stats rakamlarına göre dünya nüfusunun 6 milyar 768 milyon civarında olduğunu ve küresel nüfusa göre yüzde 24,7'sine tekabül eden 1 milyar 669 milyon internet kullanıcı olduğunu söyleyen İyiler, "2000-2009 arası bu oran yüzde 362,3 artmıştır. Her saat başı 25 bin kişi internet kullanıcısı olurken Türkiye 14. sıradadır." dedi.

Başarılı bir ihracatçı firmanın kendisiyle ilgili tüm tanıtım ve reklam araçlarını etkili ve etkin kullanmasının şart olduğunun altını çizen İyiler, dünyanın her tarafında görülür ve bulunur hale gelmek için e-ticaretin firmalar için olmazsa olmazlar arasında yer alması gerektiğini ifade etti.

Yaşanan global ekonomik krizden dünyadaki firmaların hızlı bir şekilde kurtulabilmeleri için yapılan çalışmalarda en büyük pay sahibinin e-ticaret olduğunun altını çizen İyiler, "Global firmalar bütçelerinin yüzde 20'sini online pazarlamaya ayırıyor. Türkiye'de 42 bin ihracat yapan firma var.

Yurt içi ve yurt dışı pazarlama açısından Türkiye'deki firmalarda çok büyük potansiyel var, yeter ki bunu doğru kullanabilelim. Yaşanan ekonomik krizden kurtulmanın en kolay yolu e-ticaret geçmek olacaktır. Dünyada yaşanan bu değişimin karşısında kalamayız." diye konuştu.

İhracatı Geliştirme Merkezi (İGEME) Marmara Bölge Müdür Yardımcısı Zeynep İyiler, firmalara nitelikli içerik, sitede rahat dolaşım, bilginin iletilmesi, kolay erişim ile yükleme ve sürekli güncellenen bir etkili web sitesi kurmalarını tavsiye etti.

İlgi uyandıran, dikkat çeken, satın alma arzusu uyandıran, kanıt sunan ve alıcıyı harekete geçirmeye davet eden site kurulması gerektiğini ifade eden İyiler, şu tavsiyelerde bulundu: "Giriş çarpıcı olmalı, farklılık sergilenerek isme hitap eden bir site ile ilgi uyandırılmalıdır.

Kişisel, iş ve firma ihtiyaçlarıyla ilgili çözülmemiş bir soruna seslenerek dikkat çekilmelidir. İhtiyacın çözümü için firmayı ve ürünü konumlandırılmalı, yararlarına değinerek satın alma arzusu uyandırmalıdır. Her türlü test, kalite ile üretim belgesi ve referanslarla kanıt sunulmalıdır. Geri dönüş yöntemleri, geri dönüş nedeni, faydası, motivasyonu ve aciliyet duygusu yaratarak alıcıyı harekete geçirmeye davet eden bir site oluşturulmalıdır." (CİHAN)

T-Soft eticaret çözümleri farklı dil opsiyonu ile, ihracatçı firmaların dış ticarette e ticaret kullanmaları için avantaj sağlıyor. Ayrıca gelişmiş B2B E-Ticaret özellikleri ile, ihtiyaçlara kapsamlı çözüm sunuyor.

Blog Son Eklenenler
KIŞLIK KOMBİN ÖNERİLERİ
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
KIŞLIK KOMBİN ÖNERİLERİ
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Belçika'da e-ticaret pazarı büyüklüğü ve Türkiye karşılaştırması
Türkiye'de eTicaret pazarının geleceğini analiz etmek için Avrupa ülkelerine bakmamız yeterli Belçika'da e-ticaret pazarı büyüklüğü ve Türkiye karşılaştırması Belçika'da e-ticaret ile ilgili bugün yayınlanan veriler ışığında bir analiz yapmak istedik.     
İnternete erişim engelleniyor mu?
İnternetin bütün dünyayı saran bir iletişim kanalı olmasının en güzel yanlarından birisi de, ilk baştan bu yana, internet erişiminin hiç engellenemeyeceği düşüncesi oldu belki de. Bugünler ülkemizde, erişim kısıtlama ile ilgili farklı gelişmeler meydana geliyor. Bir e-ticaret alt yapı sağlayıcı olarak, gündeme kendi açımızdan yaklaştık. Yaklaşık 1 aydır  Türkiye'de herkesi tedirgin eden gelişmeler üst üste yaşanmaya devam ediyor.   Bu gelişmeler, piyasalara durgunluk olarak yansıyınca,  gelişmeler iş dünyasını da ilgilendirmeye başladı. TBMM Plan ve Bütçe komisyonunda  kabul edilen torba yasa ile, internet erişimi ile ilgili kararlar alındı.  
Dijital Reklam Pastası Büyüyor!
Reklam deyince, gazete ve televizyon reklamları hep aklımıza gelir, oysa yeni dünya yani internet yep yeni reklam mecraları ile karşımıza çıkıyor. Gazeteler, televizyonlar, radyo ve açık hava reklamları derken internet hatta cep telefonu bile reklam alanı hâline geldi. Bu mecraların içerisinde ölçülebildiği için hızla büyüyen internet reklam pastasının Türkiye pazarının büyüklüğü 10 yıl önce 500 bin TL civarında iken geçen yıl itibarıyla 750 milyon TL'ye ulaştı.
Yurtdışı online alışverişlerimiz hızla artıyor
Kendi kartlarımız ile yurtdışında yapılan online alışverişlerin artması bir çok açıdan değerlendirilebilir, ilk akla gelenlerden birisi yerli e-ticaret pazarında tüketicinin ulaşamadığı ürünleri yurt dışından tedarik ediyor olması olabilir. O zaman bu ürünleri tespit edip iç pazarda doğrudan satışa sunmak veya ikame ürünleri satışa sunmak oldukça önemli. Türkiye'deki Visa kart sahiplerinin geçen yılın ilk 9 ayında yurt dışındaki alışveriş sitelerinden yaptıkları harcamalar 2010'un aynı dönemine göre yüzde 34 artışla 268 milyon avroya ulaştı. 
Kimler E-ticaret yapıyor?
Mevcut e-ticaret müşterilerinin demografik dağılımının bilinmesi, e-ticaret sitesi açarken doğru kararın verilebilmesi açısından büyük önem taşıyor. Tüketicinin henüz yeterince zenginleşmediği bir kategoride yola başlamak çok fazla sabır gerektirebilir. Milyonlarca mail, mesaj ve içerik trafiği hakkında en son rakamları hepimiz merak ederiz. Türkiye'de kaç kişinin interneti var? Bu insanlar internette ne yapıyor? soru örnekleri gibi yüzlerce soruyu merak edip dururuz. Bunlardan bazılarını sizlerle paylaşalım. Önce Türkiye'deki kitlenin cinsiyetine bakalım. Türk internet kullanıcısının %61'i erkek, %39'u kadın. Bunu  Facebook Reklamları  da doğruluyor.
Mobil Ödeme devri başladı kredi kartının pabucu dama!
Mobil ödeme çok yaygın olmamakla birlikte terih edilmeye başlanan bir ödeme yöntemi, bazı kanuni düzenlemelerin yapılması durumunda önünün çok açılacağını rahatlıkla söyleyebiliriz. Amerikalı Gartner Inc şirketi tarafından piyasalara ilişkin yapılan araştırmalar ışığında mobil ödeme sisteminin bu sene 140 milyondan fazla kişinin kullanması bekleniyor. İnternetMobil Ödeme Sistemi Giderek Yaygınlaşıyor Amerikalı Gartner Inc şirketi tarafından piyasalara ilişkin yapılan araştırmalar ışığında mobil ödeme sisteminin bu sene 140 milyondan fazla kişinin kullanması bekleniyor.
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.