Hesabım
Şifremi Unuttum
Kayıt Ol
Sepetim
3D Güvenlik Dönemi Resmi Olarak Başladı
24.04.2023

3D Güvenlik Dönemi Resmi Olarak Başladı

  
  

Türkiye Bankalar Birliği’nin (TBB) duyurusunda, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından Resmi Gazete’nin 10 Mart 2007 tarih ve 26458 sayılı nüshasında yayımlanan Banka Kartları ve Kredi Kartları hakkında Yönetmelik’in ”teknik altyapıya ilişkin hususlar” başlıklı 27A maddesinin 3. ve 7. fıkrasının 1 Ocak 2011 tarihi itibarıyla yürürlüğe girdiği belirtildi.

Yönetmeliğin 27A maddesi 7. fıkrasına göre; üye iş yeri anlaşması yapan bankalar ve üye iş yerlerinin, harcama ve alacak belgesi düzenleme imkanı olmayan, kart hamili tarafından başlatılan ve internet kullanılarak gerçekleştirilen işlemler için diğer önlemlerle birlikte 3D güvenlik kart hamili doğrulama teknolojisini içerecek şekilde kart kullanım altyapısı tesis etmek zorunda olduğuna işaret edilerek, bu kapsamda gerçekleştirilecek işlemlerde söz konusu altyapının kullanımının zorunlu tutulmasının üye iş yeri anlaşması yapan bankaların ve üye iş yerlerinin tercihlerine bağlı olup, zorunlu tutulmadığı durumlarda kullanımın kart hamilinin tercihine bağlı olduğu kaydedildi.

Duyuruda, ”Belirtilen düzenlemeler kapsamında, internet üzerinden kredi kartı ve banka kartıyla yapılan alışverişin güvenliğinin artırılması için geliştirilmiş olan 3D Güvenlik doğrulama imkanı 1 Ocak 2011 itibarıyla kullanıma hazır hale getirilmiştir.

İnternet üzerinden mal ve hizmet satın alan banka müşterilerine, işlemlerini güvenli bir şekilde yapmaları amacıyla 3D güvenlik doğrulama imkanlarını kullanmaları tavsiye edilmektedir” denildi.

E-Ticaret sitesi sahiplerinin sanal poslarının 3D secure özeliğe sahip olması için bankalarından bu hizmeti talep etmeleri gerekiyor. Aksi durumda, mevcut sanal pos sistemini kullanmaya devam edecekler.

Blog Son Eklenenler
KIŞLIK KOMBİN ÖNERİLERİ
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
KIŞLIK KOMBİN ÖNERİLERİ
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Belçika'da e-ticaret pazarı büyüklüğü ve Türkiye karşılaştırması
Türkiye'de eTicaret pazarının geleceğini analiz etmek için Avrupa ülkelerine bakmamız yeterli Belçika'da e-ticaret pazarı büyüklüğü ve Türkiye karşılaştırması Belçika'da e-ticaret ile ilgili bugün yayınlanan veriler ışığında bir analiz yapmak istedik.     
İnternete erişim engelleniyor mu?
İnternetin bütün dünyayı saran bir iletişim kanalı olmasının en güzel yanlarından birisi de, ilk baştan bu yana, internet erişiminin hiç engellenemeyeceği düşüncesi oldu belki de. Bugünler ülkemizde, erişim kısıtlama ile ilgili farklı gelişmeler meydana geliyor. Bir e-ticaret alt yapı sağlayıcı olarak, gündeme kendi açımızdan yaklaştık. Yaklaşık 1 aydır  Türkiye'de herkesi tedirgin eden gelişmeler üst üste yaşanmaya devam ediyor.   Bu gelişmeler, piyasalara durgunluk olarak yansıyınca,  gelişmeler iş dünyasını da ilgilendirmeye başladı. TBMM Plan ve Bütçe komisyonunda  kabul edilen torba yasa ile, internet erişimi ile ilgili kararlar alındı.  
Dijital Reklam Pastası Büyüyor!
Reklam deyince, gazete ve televizyon reklamları hep aklımıza gelir, oysa yeni dünya yani internet yep yeni reklam mecraları ile karşımıza çıkıyor. Gazeteler, televizyonlar, radyo ve açık hava reklamları derken internet hatta cep telefonu bile reklam alanı hâline geldi. Bu mecraların içerisinde ölçülebildiği için hızla büyüyen internet reklam pastasının Türkiye pazarının büyüklüğü 10 yıl önce 500 bin TL civarında iken geçen yıl itibarıyla 750 milyon TL'ye ulaştı.
Yurtdışı online alışverişlerimiz hızla artıyor
Kendi kartlarımız ile yurtdışında yapılan online alışverişlerin artması bir çok açıdan değerlendirilebilir, ilk akla gelenlerden birisi yerli e-ticaret pazarında tüketicinin ulaşamadığı ürünleri yurt dışından tedarik ediyor olması olabilir. O zaman bu ürünleri tespit edip iç pazarda doğrudan satışa sunmak veya ikame ürünleri satışa sunmak oldukça önemli. Türkiye'deki Visa kart sahiplerinin geçen yılın ilk 9 ayında yurt dışındaki alışveriş sitelerinden yaptıkları harcamalar 2010'un aynı dönemine göre yüzde 34 artışla 268 milyon avroya ulaştı. 
Kimler E-ticaret yapıyor?
Mevcut e-ticaret müşterilerinin demografik dağılımının bilinmesi, e-ticaret sitesi açarken doğru kararın verilebilmesi açısından büyük önem taşıyor. Tüketicinin henüz yeterince zenginleşmediği bir kategoride yola başlamak çok fazla sabır gerektirebilir. Milyonlarca mail, mesaj ve içerik trafiği hakkında en son rakamları hepimiz merak ederiz. Türkiye'de kaç kişinin interneti var? Bu insanlar internette ne yapıyor? soru örnekleri gibi yüzlerce soruyu merak edip dururuz. Bunlardan bazılarını sizlerle paylaşalım. Önce Türkiye'deki kitlenin cinsiyetine bakalım. Türk internet kullanıcısının %61'i erkek, %39'u kadın. Bunu  Facebook Reklamları  da doğruluyor.
Mobil Ödeme devri başladı kredi kartının pabucu dama!
Mobil ödeme çok yaygın olmamakla birlikte terih edilmeye başlanan bir ödeme yöntemi, bazı kanuni düzenlemelerin yapılması durumunda önünün çok açılacağını rahatlıkla söyleyebiliriz. Amerikalı Gartner Inc şirketi tarafından piyasalara ilişkin yapılan araştırmalar ışığında mobil ödeme sisteminin bu sene 140 milyondan fazla kişinin kullanması bekleniyor. İnternetMobil Ödeme Sistemi Giderek Yaygınlaşıyor Amerikalı Gartner Inc şirketi tarafından piyasalara ilişkin yapılan araştırmalar ışığında mobil ödeme sisteminin bu sene 140 milyondan fazla kişinin kullanması bekleniyor.
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.